divendres, 11 d’abril del 2014

Fem mones!

Un any més arriba el temps de fer LA MONA! Ens encanta fer aquesta pasta típica de les nostres terres, amb la recepta tradicional.
Aprofitem per treballar la mesura de la massa (kg /g), la mesura de capacitat (l /ml) iel text instructiu: la recepta. També hem repartit la recepta en quatre parts ja que farem una mona per a cadascuna de les quatre taules de la classe. Un cop treballats aquests continguts ens rentem bé les mans i a pastar!
El dimecres a la tarde hem preparat la massa, vinga a barrejar i un cop està tot lligat: a pegar-li la pallissa! Aquesta massa necessita molts de cops per a que puge bé i estigue ben tova. L'hem tapat ben tapada amb mantes i llençols i l'hem deixat a l'aula de plàstica per a que estigui molt calenteta i pugi molt.
Dijous al matí hem trobat la massa ben pujada i hem començat a estirar-la amb el corró per a poguer-la farcir de xocolata. Finalment l'hem pintat amb ou i després l'hem decorat amb anissets. 
La fornera s'ha emportat les llaunes amb les mones per a enfornar-les i per la tarde ja teníem tota l'escola amb una oloreta de mona boníssima! 
Tot l'esforç que hem fet ha pagat la pena ja que ens han sortit unes mones BONISSIMES! Vos animem a fer-ne a casa, és molt fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada